Ringslings zijn er in verschillende maten. Voordat je er een aanschaft, is het handig om te weten welke maat je nodig hebt. Hoe langer de ringsling, hoe langer de 'staart' (het deel van de stof dat naar beneden hangt). Bij elke ringsling zitten de ringen al aan de doek vast. Dragen & Zo heeft verschillende maten ringslings in het assortiment. De maat verschilt per merk. 
Zo zijn de ringslings van Little Frog er in maar liefst 3 maten: 1,70 m. / 2,00-2,10 m. / 2,30 m.
Veel merken maken de ringslings maar in één maat zoals bijvoorbeeld Yaro (1,80 m.) en Hoppediz (2,00 m.)

Maar welke maat ringsling heb ik dan nodig?

Zoals je ziet verschillen de ringslings niet heel veel van lengte. We houden altijd globaal de volgende maatvoering aan:

Kort samengevat: 

Kies als eerste een ringsling uit die je mooi vindt, want dáár ga je ook het fijnste mee dragen. Kijk vervolgens naar de maat. Ben je gemiddeld van postuur dan past vrijwel elke ringsling maar hou je -afhankelijk van welke maat je kiest- dus een kortere of langere staart over. Kies je voor een ringsling die in meerdere maten beschikbaar is? Kijk dan naar je eigen postuur en kies voor een óf wat langere óf wat kortere staart. Een (te) lange staart kan overigens eenvoudig 'weggewerkt' worden door de stof een keer om de ringen te drapperen. Dit zie je duidelijk op de middelste foto hier boven. Twijfel je nog steeds? Neem dan contact met ons op voor advies!

 Soorten schouder bij een ringsling

Hier boven zie je wat foto's van verschillende schouders bij een ringsling. We onderscheiden:

Slingringen

Bij een ringsling die je bij Dragen & Zo koopt zitten de ringen al aan de stof vast. In ons assortiment hebben we ook losse slingringen te koop. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken om je draagdoek eens op een andere manier 'fancy' af te knopen of om een no-sew ringsling te maken met een korte draagdoek. Ben je een beetje handig dan kun je met slingringen ook een poppenringsling of een draagtas maken!
Lees op onze blog wanneer je welke maat slingringen kunt gebruiken!