Beoordeling door klanten: /10 - beoordelingen
Loading...
Close

Product toegevoegd aan je winkelmandje.

Daarom Dragen & Zo !

  • Snelle verzending, pakket
    binnen 48 uur in huis*
  • Gratis verzending v.a. €50,-
    (NL+BE)
  • Grootste collectie merken
  • Heel veel uit voorraad leverbaar
  • Deskundig advies
  • Persoonlijke benadering
  • Bewezen betrouwbaar
  • Consulten op afspraak
  • Makkelijk & veilig betalen
BLOGS
Blog titels

  • Face forward dragen?
  • -by Marina
  • 0
  • Face forward dragen?
  • -by Marina
  • 0

Het dragen van je baby is een prachtige manier om verbinding te maken met je kleintje en tegelijkertijd je handen vrij te hebben. Er zijn veel verschillende manieren om je baby te dragen en het dragen van je baby met het gezicht naar voren is er daar een van. Dit wordt ook wel face forward dragen genoemd. Hoewel deze positie misschien aantrekkelijk lijkt omdat het je baby een beter zicht op de wereld biedt, is het belangrijk om te begrijpen waarom dit eigenlijk een slechte keuze kan zijn.

Ten eerste kan het dragen van je baby met het gezicht naar voren de heupontwikkeling van je baby belemmeren. Het is belangrijk dat de heupen van een baby in een zogenaamde "M-positie" worden gehouden, wat betekent dat de knieën hoger moeten zijn dan de heupen en de heupen iets naar voren moeten worden gekanteld. Dit zorgt voor een goede ontwikkeling van de heupgewrichten en vermindert het risico op heupdysplasie, een aandoening waarbij de heupgewrichten abnormaal gevormd zijn.Wanneer een baby met het gezicht naar voren wordt gedragen, is het veel moeilijker om de heupen in de juiste positie te houden. De benen van de baby hangen dan recht naar beneden, waardoor de heupen niet in de juiste hoek worden gehouden. Dit kan leiden tot problemen met de heupontwikkeling en heupdysplasie.

Een ander probleem met het dragen van je baby met het gezicht naar voren is dat het overstimulatie kan veroorzaken. Baby's zijn kwetsbaar en gevoelig voor overstimulatie, vooral wanneer ze worden blootgesteld aan veel nieuwe prikkels. Wanneer een baby met het gezicht naar voren wordt gedragen, kan hij of zij overweldigd raken door alle nieuwe indrukken en sensaties. Dit kan leiden tot angst en onrust. Bovendien is het voor de baby moeilijker om zichzelf terug te trekken en zich te verstoppen wanneer hij of zij overweldigd raakt. Als de baby met het gezicht naar de ouder wordt gedragen, kan hij of zij zich gemakkelijk terugtrekken en zich veilig voelen tegen de borst van de ouder.

Ook zit je baby in de face forward positie niet in een ideale houding en kan het zwaartepunt oncomfortabel zijn voor de drager. Daarnaast kan het de sabbelreflex triggeren en kan het gevaarlijk zijn als het niet correct wordt gebruikt. 

Tot slot kan het dragen van je baby met het gezicht naar voren ook een probleem zijn voor de nek en rug van de baby. Baby's hebben nog geen ontwikkelde nekspieren en moeten hun hoofd en nek ondersteunen terwijl ze worden gedragen. Wanneer een baby met het gezicht naar voren wordt gedragen, moet hij of zij zijn hoofd constant omhoog houden om de omgeving te zien. Dit kan leiden tot overbelasting van de nekspieren en kan uiteindelijk leiden tot pijn en ongemak.

We kunnen dus concluderen dat het dragen van je baby met het gezicht naar voren misschien aantrekkelijk lijkt, maar het eigenlijk schadelijk zijn kan voor de ontwikkeling van je baby. Als je je kindje met zijn/haar gezicht naar je toe draagt heef het een actievere houding, wat bijdraagt aan een goede motorische ontwikkeling. Door je baby in een ergonomische draagzak of draagdoek bij je te dragen, draag je bij aan een goede ontwikkeling van je baby. Het face forward dragen heeft al deze voordelen niet. Het is uiteraard belangrijk om zelf na te denken en de informatie te gebruiken om een weloverwogen keuze te maken. 

Voor een ergonomische draagzak óf draagdoek ben je bij Dragen & Zo natuurlijk aan het goede adres! Hier vind je al onze producten. Heb je hulp nodig? Stel dan je vraag via de chat aan onze draagconsulent, laat je e-mailadres achter én krijg snel antwoord.


'
Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stem je in met deze cookies.
'