Beoordeling door klanten: /10 - beoordelingen
Loading...
Close

Product toegevoegd aan je winkelmandje.

Vandaag besteld, morgen in huis! *


Alles over draagzakken

Alles over draagzakken

Ben je op zoek naar een drager die je in een aantal tellen om kunt doen? Een ergonomische draagzak is stevig, handig en comfortabel. Hiermee creëer je de optimale houding voor je kindje, wordt hij of zij goed ondersteund en wordt bij jou het gewicht evenredig over je bovenlichaam verdeeld.

In de draagzakken maken we het volgende onderscheid

 • Draagzakken die volledig met gespen zijn (full-buckle) en waarbij je een baby-insert moet gebruiken.
 • Draagzakken die volledig met gespen zijn (full-buckle) en die je zónder baby-insert kunt gebruiken.
 • Draagzakken die een gesp op de tailleband hebben én schouderbanden om te knopen (half-buckle).
 • Draagzakken die zowel een knoopbare tailleband als knoopbare schouderbanden hebben (mei-tai).

Full-buckle, half-buckle of mei tai

Kies je voor een full-buckle, een half-buckle óf een mei-tai? De keuze die je hier in maakt is heel persoonlijk. Wil je klik-en-klaar? Dan kies je voor een full-buckle! Gebruik je de draagzak samen met je partner die heel anders van postuur is dan jij? Dan kún je je voorstellen dat je met een full-buckle draagzak elke keer de riempjes weer even 'goed' moet afstellen als je partner de draagzak gebruikt heeft. Dit is helemaal niet moeilijk, maar kan een afweging zijn om niet voor full-buckle te kiezen. Vind je al die riempjes die aan een full-buckle draagzak hangen niet mooi? Of lijkt een draagzak met gespen je niet lekker zitten? Ook dan kun je kijken naar een mei tai of eventueel een half-buckle.

Dragen met of zonder baby-insert

Zoals je zult zien zijn er draagzakken te koop met én zonder baby-insert. Een belangrijke afweging die je voor jezelf mag maken is of je je kindje wilt dragen in draagzak waarbij je een baby-insert moet gebruiken, of dat je er liever één hebt zonder. Een draagzak mét baby-insert betekent dat de drager eigenlijk nog te groot is, maar door middel van de baby-insert verklein je de drager. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je 2 kindjes hebt die je draagt en je maar één draagzak aan wilt schaffen. Op die manier kun je zowel een klein als een groter kindje (omstebeurt) in de draagzak dragen.

Maatinformatie

Als je op zoekt bent naar een draagzak dan kun je bij ons in de webshop heel makkelijk zoeken op maat. Ga áltijd uit van de maat die je kindje nu draagt. We hebben namelijk een selectie gemaakt van alle mogelijke opties voor jullie op dit moment. In een te grote draagzak zit je kindje overspreid, je kunt je voorstellen dat dit niet goed is voor de heupjes van je kindje. Ergonomisch dragen is ontzettend belangrijk en daar hoort een goed passende draagzak bij. We adviseren je dus om te kijken naar een draagzak die nu goed past want je wilt hem tenslotte ook nu gaan gebruiken. Op de groei kopen lijkt aantrekkelijk, maar is dus met een draagzak geen goede keuze.

Daarom kies je voor een draagzak!

 • Snel en makkelijk om te doen.
 • Draagkrachtig en comfortabel.
 • Creëer de ideale houding.
 • Optimale ondersteuning.
 • Geen lange lap stof die vies wordt, dus ook ideaal om buiten om en af te doen.
 • Altijd een goed passende draagzak te vinden voor ouder & kind.
 • Geen gestoei met knopen.
 • Niet snel te warm omdat hij open is aan de zijkanten.
 • Een slaapkapje op iedere draagzak om het hoofdje van je kindje te ondersteunen tijdens een dutje.
 • Voor zowel beginnende als ervaren dragers.

Advies nodig?

Kom je er ondanks al onze informatie niet helemaal uit, neem dan contact met ons op. We proberen je zo goed mogelijk te helpen! Je kunt ook bij Dragen & Zo terecht voor een pasconsult. Onze draagconsulent gaat dan met jou op zoek naar de fijnste draagzak voor jou en je kindje. Je leest er hier meer over.

'
Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stem je in met deze cookies.
'