Beoordeling door klanten: 9.6/10 - 251beoordelingen
Loading...
Close

Product toegevoegd aan je winkelmandje.

Bestel voor 23:45 uur, pakket morgen in huis *


Maatinformatie

Maatinformatie

Net zoals bij draagdoeken heb je ook bij ringslings volop keuze. In kleur, patroon, materiaal, soort schouder én in de maat! Op deze pagina gaan we je wegwijs maken in de verschillende schouders en maten waar je uit kunt kiezen.

Maatinformatie

Dragen & Zo heeft 3 maten ringslings in het assortiment:

  • Ringslings van 1,70 m. lang
  • Ringslings van 1,80 m. lang
  • Ringslings van 2,00 m. lang

Welke maat ringsling heb ik nodig?

Zoals je ziet verschillen de ringslings niet heel erg van lengte. We houden altijd globaal de volgende maten aan:

  • Maat 1,70 m. is geschikt voor iemand met confectiemaat 34-36 t/m 38-40.
  • De maten 1,80 m. en  2,00 m. zijn geschikt voor iemand met confectiemaat 34-36 t/m 46-48.

De maten overlappen, maar kort samen gevat heb je als je kleiner en smaller bent simpelweg meer staart over bij een ringsling dan wanneer je langer of breder bent. Hou je niet van een te lange staart dan kies je voor een kortere ringsling. Hou je juist van een lange staart dan kies je voor een lange(re) ringsling. Staat jouw confectiemaat hier niet bij en wil je graag een ringsling? Neem dan contact met ons op, bij een aantal leveranciers kunnen we zelf aangeven hoe lang de ringsling mag zijn en kunnen we deze dus speciaal voor jou bestellen.

Soorten schouder bij een ringsling

Hier boven zie je wat foto's van verschillende schouders bij een ringsling. We onderscheiden:

  • Gathered shoulder oftewel een ongevouwen schouder. Hierbij rimpelt de stof erg bij de ringen, dit noemt men ook wel 'gathering'. Dit is de meest populaire schouder omdat je de stof zelf fijn kunt uitspreiden. Wil je de stof liever wat breder over je schouder en arm of juist wat smaller? Geen probleem bij deze ringsling. Vrijwel alle ringslings uit ons assortiment hebben deze schouder!
  • Folded shoulder oftewel een gevouwen schouder. Hierbij wordt de stof gevouwen en terug gebracht naar ongeveer 1/3 van de breedte die de stof eerst had. Daarna wordt de stof dichtbij de ringen vastgestikt. Op deze manier waaiert de stof ook uit over je schouder, maar niet over de volle breedte zoals bij de gathered shoulder.
  • Padded shoulder oftewel een gewatteerde schouder. Hierbij is de stof ter hoogte van de schouder opgevuld, zo ontstaat er een klein kussentje dat op je schouder ligt. De stof is niet uit te waaieren.

Slingringen

Bij een ringsling die je bij Dragen & Zo koopt zitten de ringen al aan de stof vast. In ons assortiment hebben we ook losse slingringen te koop. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken om je draagdoek eens op een andere manier 'fancy' af te knopen of om een no-sew ringsling te maken met een korte draagdoek. Ben je een beetje handig dan kun je met slingringen ook een poppenringsling of een draagtas maken!
Lees op onze blog wanneer je welke maat slingringen kunt gebruiken!

'
Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stem je in met deze cookies.
'