Beoordeling door klanten: /10 - beoordelingen
Loading...
Close

Product toegevoegd aan je winkelmandje.

Maatinformatie

Maatinformatie

Ringslings zijn er in verschillende maten. Voordat je er een aanschaft, is het handig om te weten welke maat je nodig hebt. Hoe langer de ringsling, hoe langer de 'staart' (het deel van de stof dat naar beneden hangt). Bij elke ringsling zitten de ringen al aan de doek vast. Dragen & Zo heeft verschillende maten ringslings in het assortiment. De maat verschilt per merk. 
Zo zijn de ringslings van Little Frog er in maar liefst 3 maten: 1,70 m. / 2,00-2,10 m. / 2,30 m.
Veel merken maken de ringslings maar in één maat zoals bijvoorbeeld Yaro (1,80 m.) en Hoppediz (2,00 m.)

Maar welke maat ringsling heb ik dan nodig?

Zoals je ziet verschillen de ringslings niet heel veel van lengte. We houden altijd globaal de volgende maatvoering aan:

  • Maat 1,70 m. is geschikt voor als je wat kleiner en smaller bent.
  • De maten 1,80 m. / 1,90 m. / 2,00 m. / 2,10 m. zijn geschikt voor vrijwel elk postuur. 
  • Maat 2,30 m. is de langste uit ons assortiment en geschikt voor als je echt heel lang of stevig bent.

Kort samengevat: 

Kies als eerste een ringsling uit die je mooi vindt, want dáár ga je ook het fijnste mee dragen. Kijk vervolgens naar de maat. Ben je gemiddeld van postuur dan past vrijwel elke ringsling maar hou je -afhankelijk van welke maat je kiest- dus een kortere of langere staart over. Kies je voor een ringsling die in meerdere maten beschikbaar is? Kijk dan naar je eigen postuur en kies voor een óf wat langere óf wat kortere staart. Een (te) lange staart kan overigens eenvoudig 'weggewerkt' worden door de stof een keer om de ringen te drapperen. Dit zie je duidelijk op de middelste foto hier boven. Twijfel je nog steeds? Neem dan contact met ons op voor advies!

 Soorten schouder bij een ringsling

Hier boven zie je wat foto's van verschillende schouders bij een ringsling. We onderscheiden:

  • Gathered shoulder oftewel een ongevouwen schouder. Hierbij rimpelt de stof erg bij de ringen, dit noemt men ook wel 'gathering'. Dit is de meest populaire schouder omdat je de stof zelf fijn kunt uitspreiden. Wil je de stof liever wat breder over je schouder en arm of juist wat smaller? Geen probleem bij deze ringsling. Vrijwel alle ringslings uit ons assortiment hebben deze schouder!
  • Folded shoulder oftewel een gevouwen schouder. Hierbij wordt de stof gevouwen en terug gebracht naar ongeveer 1/3 van de breedte die de stof eerst had. Daarna wordt de stof dichtbij de ringen vastgestikt. Op deze manier waaiert de stof ook uit over je schouder, maar niet over de volle breedte zoals bij de gathered shoulder.
  • Padded shoulder oftewel een gewatteerde schouder. Hierbij is de stof ter hoogte van de schouder opgevuld, zo ontstaat er een klein kussentje dat op je schouder ligt. De stof is niet uit te waaieren.

Slingringen

Bij een ringsling die je bij Dragen & Zo koopt zitten de ringen al aan de stof vast. In ons assortiment hebben we ook losse slingringen te koop. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken om je draagdoek eens op een andere manier 'fancy' af te knopen of om een no-sew ringsling te maken met een korte draagdoek. Ben je een beetje handig dan kun je met slingringen ook een poppenringsling of een draagtas maken!
Lees op onze blog wanneer je welke maat slingringen kunt gebruiken!

'
Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stem je in met deze cookies.
'