Beoordeling door klanten: /10 - beoordelingen
Loading...
Close

Product toegevoegd aan je winkelmandje.

Vandaag besteld, morgen in huis! *


Materialen

Materialen

Rekbare draagdoeken zijn er in verschillende materialen. Het meest voorkomend zijn (biologisch) katoen, een combinatie van katoen en bamboe en vaak een klein percentage spandex (voor de rek). De (rekbare) draagdoeken die mee het water in mogen zijn gemaakt van polyester.

Bamboe

Bamboe is zacht, soepel, zeer vochtregulerend, goed ademend en neemt transpiratievocht goed op. Dit materiaal maakt dat de draagddoek niet ‘zweterig’ wordt en zelfs in de zomer nog volop gebruikt kan worden.

Katoen

De meeste draagdoeken zijn van katoen gemaakt óf van katoen met een ander materiaal erbij. Katoen is een plantaardige vezel, het voelt heerlijk aan op de huid zonder gevaar voor jeuk of een allergische reactie. Katoen is zowel zacht als stevig, is vochtopnemend én is gemakkelijk te reinigen. Ook is katoen actief ademend, dit betekent dat overbodige lichaamswarmte in de vorm van waterdamp naar buiten wordt geleid. Een draagdoek die gemaakt is van katoen is dus het hele jaar door te gebruiken. 

Polyester

Polyester is een synthetische vezel die we vooral terug zien in de draagdoeken en ringslings die mee het water in kunnen. Stoffen van polyester zijn elastisch, ze kreuken nauwelijks en zijn strijkvrij. Polyestervezels nemen nauwelijks vocht op, de waterslings zijn dus ook sneldrogend! In de draagdoeken waar 1% polyester in zit is het percentage te laag om elastisch, kreukvrij, strijkvrij en sneldrogend te zijn. Het gaat in dit geval vaak om de 'glitter' die is toegevoegd.

Spandex

Spandex is elastisch garen dat vaak in een laag percentage als mono-filament garen wordt toegepast in stof. Dit wil zeggen dat je het kunt zien als één heel lange dunne elastische draad. Deze draad wordt meegebreid in de stof om meer draagcomfort en rekbaarheid te geven aan de draagdoek. Een draagdoek met spandex er in is soepel en zacht.

100% Newlife™ garen

100% Newlife™ garen is een unieke en gecertificeerde vezel, gemaakt van gerecycleerde PET flessen. Een draagdoek die gemaakt is van dit materiaal weegt bijna niets maar is even draagkrachtig als een geweven draagdoek en net zo flexibel als een rekbare doek van katoen. De stof is vochtregulerend en ademend, dus heerlijk koel in de zomer en ook comfortabel in de winter. De stof is tevens soepel en onderhoudsvriendelijk. Het 100% Newlife™ garen neemt nauwelijks vocht op dus is ook sneldrogend, daarom kun je met een draagdoek van dit materiaal ook het water in als je wilt!

 

'
Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stem je in met deze cookies.
'